Օրը՝ 27․03․2023
Վայրը՝ Հարավային դպրոցի 5֊6 տարեկանների խմբասենյակ
Մասնակիցներ՝ Հարավային դպրոցի 5֊6 տարեկաններ
Պատասխանատու՝ Մոնիկա Տոնոյան,Սուսան Ալոյան
Նպատակը՝ Ծանոթացում զատկական ծիսական խոհանոցին, զատկական ուտեստների պատրաստում-ներկայացում:
Խնդիրները՝
- ներկայացնել ուտեստի պատրաստման համար անհրաժեշտ մթերքները
- ինքնուրույնության, ինքնասպասարկման դրսևորում
- հաշվարկ, չափումներ, համեմատություններ կատարելու կարողությունների դրսևորում
Ընթացքը.
Սովորողները նախապատրաստում են խոհանոց-լաբորատորիան զատկական ուտեստներ պատրաստելու համար: Նախապես ընտրում են, թե զատկական ո՞ր կերակրատեսակն են պատրաստելու, ի՞նչ բաղադրիչներ են օգտագործելու, յուրաքանչյուրից որքա՞ն է հարկավոր: Ընթացքում պատմում են, թե ի՞նչ գիտեն Զատիկ տոնի մասին, ի՞նչ ուտեսներ են դրվում զատկական սեղանին և այլն: Պատրաստման ընթացքն ուղեկցվում է զատկական երգերով, զատկական ասիկներով:
Զատկական աղցան
- վաֆլե համեղ ամաններ. ձու, շաքարավազ, ձեթ, ալյուր
- Վիտամիններով հարուստ աղցան․ անհրաժեշտ բաղադրիչներ՝ հազարի տերևներ, լոլիկ, զեյթուն, ձիթայուղ
- Զատկական ձվիկներ
Զատկական ասիկներ
- Տի˜զ- տի˜զ, Ակլատիզ,
Մազդ բիզ-բիզ, Ակլատիզ,
Պասը գնաց, Զատիկն եկավ,
Այծն էլ խոտը կերել է: - Զատկեզատի՜կ է, նավակատի˜կ է, չամչե հատի˜կ է:
- Կարմիր ձու տուր, կարմիր օր տամ։
Զատկական երգեր
Արդյունքը տե՛ս այստեղ։